image
Sursa foto: poză simbol

Alimentul care te face mai fericit dacă îl consumi de trei ori pe zi

Un grup de cercetători, de la Universitatea de Stat din Seul, au constatat că adulții care au mâncat câte 10 grame de ciocolată neagră, cu un conținut de 85% cacao, de trei ori pe zi, au avut o stare de spirit mai bună, scrie Daily Mail.

Potrivit specialiștilor, fericirea apărută la aceste persoane sănătoase este legată de modificările microbiene din intestin.

Rezultatele colectate de la 48 de participanți au arătat că procentul foarte mare de cacao din ciocolata neagră a avut o influență pozitivă în cazul stărilor emoționale negative.

Cercetătorii au subliniat că beneficiile au fost găsite doar la consumul de ciocolată neagră care conține 85% cacao și nu la ciocolata cu lapte populară, care ar trebui mâncată cu moderație.

Produsele de ciocolată cu un procent foarte mare de cacao sunt mai bune pentru sănătatea oamenilor, deoarece conțin mai puțin zahăr, grăsimi și alți aditivi, cum ar fi coloranți și ulei de palmier.

„Din câte știm, acesta este primul studiu care oferă dovezi că consumul de ciocolată neagră în viața de zi cu zi influențează stările fiziologice și psihologice”, au spus cercetătorii, notează AlephNews.

Stările de dispoziție ale participanților au fost măsurate cu ajutorul programului de influențe pozitive și negative (PANAS). Oamenii și-au evaluat sentimentele pe o scală de la unu la cinci.

Noutăţile partenerilor

comentarii: