image
Sursa foto: Profimedia Images

Ursula von der Leyen: UE activează „frâna de urgență” pentru călătoriile din Africa de Sud din cauza variantei B.1.1.529

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, spune că UE intenționează să introducă o interdicție de călătorie pentru țările din Africa de Sud, în încercarea de a proteja statele membre de noua variantă a coronavirusului.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, von der Leyen anunță că „Comisia Europeană va propune, în strânsă coordonare cu statele membre, activarea „frânei de urgență” pentru a opri călătoriile aeriene din regiunea sud-africană din cauza variantei de îngrijorare B.1.1.529”.

Tot mai multe țări impun măsuri stricte de călătorie, din cauza variantei super-mutante din Africa de Sud. Țările asiatice s-au grăbit să înăsprească restricțiile, vineri, după ce o nouă variantă de coronavirus, posibil rezistentă la vaccinuri, a fost detectată în Africa de Sud. Singapore și India au anunțat controale mai stricte la frontieră și testare COVID-19 mai riguroasă.

Germania impune vineri restricții de călătorie, în timp ce Marea Britanie a anunțat deja că zborurile către Londra vor fi temporar interzise din șase state din Africa.

Israelul a fost prima țară care a impus astfel de restricții.

Noutăţile partenerilor

comentarii: