image
Sursa foto: jurnal.md

Comisarul UE pentru Transport, despre piața aviatică a R. Moldova: „Există legislația UE care poate fi adoptată în oglindă”

Comisarul Uniunii Europene pentru Transport, Adina Ioana Vălean, a vorbit, într-un interiu pentru Jurnal TV, despre ce trebuie să facă Republica Moldova ca pe viitor să poată avea o deschidere mai largă pe piața aviatică europeană și costuri mai mici.

„E nevoie de mai multă piață deschisă și concurențială. Cu cât mai mulți operatori sunt, cu atât mai mult lucrurile vor crește în calitate și vor scădea în preț. Faptul că sunt anumite limitări, pe care cineva în mod monopolist le poate introduce, astea nu sunt chestiuni pe care le putem rezolva noi din afară, trebuie rezolvate cumva pe interior. Ceea ce putem noi e să vă dăm cât mai multe sfaturi, să vă punem la dispoziție tipul de legislație pe care noi îl avem în UE și care asigură soliditatea sistemului în sensul concurențial al condițiilor de muncă, al atragerii de personal în domeniul aviației, asigură concurența și „bătălia” pe sloturi în aeroporturi între diverși operatori. Și, desigur, o paletă vastă pentru pasageri. Toate lucrurile acestea se pot realiza, există legislația UE care poate fi adoptată în oglindă dacă cineva dorește acest lucru. Vestea bună pe care am adus-o, și cea care mă face să plec cu impresia că Moldova dorește toate aceste lucruri, este că au fost făcute eforturi importante în ultima vreme, astfel încât toate standardele de siguranță în aviație sunt, în momentul de față, adoptate de toate companiile care operează sub pavilion moldovenesc. Știți că deja nu mai este niciuna pe lista neagră a siguranței în ce privește zbrorurile în UE. Deci se poate!”, a declarat Adina Ioana Vălean, la Jurnal TV.

Noutăţile partenerilor

comentarii: