image
Sursa foto: jurnal.md

DOC: PG, referitor la acuzațiile aduse de Evgeny Kheyman ex-procurorilor Statnâi și Morari: Ancheta e la etapa de finalizare

Procuratura Generală a răspuns la sesizarea deputatului Lilian Carp, referitor la investigația JurnalTV publicată pe site-ul Jurnal.md, vizând fabricarea dosarului penal în privința fraților Vasile și Evgeny Kheyman

Deputatul Lilian Carp a solicitat la 12 octombrie într-un briefing Procuraturii Generale să se autosesizeze în legătură cu investigația efectuată de Jurnal TV, privind acuzațiile aduse de omul de afaceri din Rusia, Evgheni Kheyman foștilor procurori anticorupție din Republica Moldova, Roman Statnâi și Viorel Morari.

Deputatul a solicitat să fie informat dacă Procuratura Generală a deschis pe numele lui Roman Statnâi și Viorel Morari anumite dosare penale pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și exces de putere, la ce etapă sunt aceste dosare și dacă au apărut și alți învinuiți.

La 8 noiembrie, procurorul Vladislav Căruceru, a răspuns la sesizarea lui Lilian Carp. El a menționat doar că „aspectele rezultate din materialul jurnalistic deja fac subiectul unei anchete penale care este la etapa de finalizare”.

ss

Amintim că un om de afaceri din Rusia îi învinuiește pe foștii procurori anticorupție din Republica Moldova, Roman Statnâi și Viorel Morari, că i-ar fi fabricat în 2018 un dosar și l-au lipsit de bunuri în valoare de peste 1.800.000 de euro. Reclamantul, Evgheni Kheyman, insistă că totul s-a făcut la comanda a doi mari antreprenori, ambii din anturajul lui Igor Dodon.

Noutăţile partenerilor

comentarii: