image
Sursa foto: sis.md

Mandate de arest pe numele celor trei angajați MAI învinuiți de contrabandă cu mărfuri de la piața „KM7”

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a emis mandate de arestare pentru 30 de zile pe numele celor trei angajați ai Ministerului Afacerilor Interne învinuiți de contrabandă cu mărfuri în valoare de 1,5 milioane de lei.

Decizia a fost luată la solicitarea Procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale. Totodată, procurorii au dispus efectuarea investigațiilor financiare paralele, pentru stabilirea profilului participanților.

Amintim că recent o grupare criminală specializată în trafic ilicit de mărfuri de larg consum din Ucraina, prin segmentul transnistrean, cu implicarea angajaților organelor de ocrotire a normelor de drept naționale, a fost destructurată de Serviciul de Informații si Securitate de comun cu Serviciul Vamal și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în cadrul unei cauze penale.

Pea 9 noiembrie, două microbuze ce transportau mărfuri de contrabandă, valoarea estimativă a căreia depășește 1.5 milioane de lei, au fost reținute în flagrant.

Totodată, au fost reținuți 3 membri ai grupării, printre care doi angajați MAI. Cel de-al patrulea membru al grupării, la fel, angajat al MAI, a reușit să se eschiveze, deplasându-se în regiunea transnistreană. Imediat după reținerea acestora, angajații din cadrul instituțiilor antrenate au efectuat 12 percheziții la mai multe adrese din țară.

Noutăţile partenerilor

comentarii: