image
Sursa foto: INSP

VIDEO: Ambasadorul Ungariei la Chișinău a lovit un polițist cu mașina: Poliția vine cu precizări

Sandor Szabo, ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, a accidentat ușor un agent de patrulare sâmbătă, pe strada Armenească din capitală, după ce a parcat neregulamentar și a blocat autobuzul Centrului Mobil de Vaccinare anti-COVID-19.

Jurnal TV a intrat în posesia imaginilor cu momentul incidentului. În clipul video se poate vedea cum polițistul îi cere diplomatului să deblocheze autobuzul, după câteva minute, mașina condusă de ambasador pornește și pare că îl lovește ușor pe polițist.

„Ce faceți dvs? Ieșiți din mașină. Ajutați-mă să strâng documentația. M-a tamponat corpul diplomatic!”, strigă polițistul imediat după incident.

Jurnal.md

Din fericire polițistul de patrulare nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ambasadorul Sandor Szabo a acuzat angajații Ministerului de Interne că au avut un comportament agresiv și nu au respectat prevederile convențiilor internaționale.

Inspectoratului Național de Securitate Publică precizează că o angajată a centrului mobil de vaccinare a comunicat polițistului că era necesar de a înlătura automobilul respectiv, pentru a putea manevra autobuzul, iar la scurt timp, de automobil s-a apropiat o persoană de gen masculin, vorbitor de limba rusă, care a comunicat că automobilul nu încurcă nimănui şi că el este Ambasadorul Ungariei în Republica Moldova.

„Angajatul INSP, a solicitat să înlăture automobilul, pentru a permite ieşirea autobusului, unde conducătorul Mercedesului inervat s-a urcat la volanul automobilul comunicând că se va adresa Ministrului de Interne, ca urmare pornind mașina şi accelerând a lovit pe angajaul INSP cu partea laterală stângă. Cazul dat a fost înregistrat la IP Centru. În caz de comitere a contravenţiei de către cetăţenii străini care beneficiază de imunitate diplomatică, agentul constatator este obligat să curme pe loc acţiunile ilicite, să fixeze numele persoanei, numărul actului ce confirmă inviolabilitatea personală, cu pornirea procesului contravenţional şi întocmirea actelor de constatare, să nu reţină persoana respectivă şi să raporteze despre acest fapt conducătorului său nemijlocit.

De asemenea, membrii personalului administrativ şi tehnic, membrii familiilor lor, membrii personalului auxiliar care nu sunt cetăţeni ai Republicii Moldova, se bucură de imunitate faţă de jurisdicţia Republicii Moldova, doar în cazurile în care imunitatea faţă de jurisdicţia civilă şi administrativă a Republicii Moldova se extinde numai asupra acţiunilor exercitate în cadrul funcţiilor de serviciu”, menționează INSP printr-un comunicat de presă.

INSPINSP

Noutăţile partenerilor

comentarii: