image
Sursa foto: Institutul de Neurologie și Neurochirurgie

Republica Cehă a furnizat Institutului de Neurologie și Neurochirurgie un dispozitiv de sterilizare

Un dispozitiv de sterilizare și alte echipamente pentru a asigura procesul continuu de sterilizare au fost cumpărate de Republica Cehia și oferite Institutului de Neurologie și Neurochirurgie Diomid Gherman, ca parte a sprijinului Republicii Moldova și răspunsului pe termen lung la pandemia de Covid-19,

Prin modernizarea dotării tehnice a serviciului de neurochirurgie a crescut calitatea serviciilor medicale și a crescut siguranța îngrijirii pacientului. Dispozitivul de sterilizare a ajutat semnificativ la eliminarea infecțiilor nosocomiale  în unitățile spitalicești.

Proiectul are beneficii pozitive pe termen lung pentru pacienți și personalul spitalului și răspunde nevoilor urgente ale sistemului de sănătate din Republica Moldova care se confruntă cu pandemia de Covid-19.

Aceasta este o continuare a sprijinului ceh pentru sistemul de sănătate din Republica Moldova, încă din 2020, 18 de paturi pentru recepție de urgență și poduri sursă au fost livrate spitalelor din Căușeni și Călărași, ca parte a răspunsului la pandemia de Covid-19. La începutul anului 2021, Cehia a donat Moldovei 55 de ventilatoare pulmonare și echipamente de protecție.

Noutăţile partenerilor

comentarii: