image
Sursa foto: Jurnal TV

Femeia în halat alb de la morgă

Femeile continuă să uimească nu doar prin frumusețe, dar și prin tăria de caracter și dorința de a-și schimba statul în societate. Cuceresc meseriile dominate de bărbați și, uneori, se descurcă chiar mai bine. Pe unele nici cadavrele din morgă nu le sperie. Un exemplu este Antonina Gomzicova, expert judiciar medico-legal, protagonista proiectului „Femeile Moldovei”, de la Jurnal TV.

Antonina Gomzicova a ajuns la Centrul de Medicină Legală după absolvirea Universității de Stat de Medicină. A făcut tocmai nouă ani de studii, iar cunoștințele obținute în sălile de curs le pune în practică aici.

În această profesie nu e loc de ezitări și frică, deși, de cele mai multe ori, în timpul orelor de muncă poate fi surprinsă de una singură printre trupuri neînsuflețite.

Pe lângă toate astea este nevoie să-ți placă mult ceea ce faci, mai cu seamă meseria pe care o are tânărul medic legist, Anastasia Gomzicova, și să vrei să schimbi ceva în bine, chiar dacă domeniul este unul atât de dificil. Antonina Gomzicova susține că dacă ar întoarce timpul înapoi, tot medicină legală ar alege.

Noutăţile partenerilor

comentarii: