image
Sursa foto: facebook

Cum comentează responsabilii Ministerului Sănătății cazul în care o persoană a fost vaccinată în mijlocul drumului

Procesul de vaccinare a persoanelor poate avea loc și în afara centrelor de vaccinare, dar trebuie respectate cu strictețe câteva cerințe minime de către persoanele care administrează vaccinurile, a declarat Svetlana Nicolăescu, secretar de stat al Ministerului Sănătății azi în cadrul unei conferințe de presă.

„Există posibilitatea de administrare a vaccinului de către echipele de vaccinare mobile, nu doar în incinta centrelor de sănătate, dar acest proces trebuie să aibă loc cu respectarea cerințelor minime: persoana care urmează a fi vaccinată trebuie mai întâi înregistrată. Totodată se verifică dacă aceasta nu are o stare acută ce nu ar permite administrarea vaccinului și, după administrarea vaccinului, persoana trebuie supravegheată pe parcursul a cel puțin 15 minute. Aceste cerințe trebuie să fie respectate indiferent unde are loc imunizarea”, a declarat secretarul de stat.

Responsabilul din cadrul Ministerului Sănătății a evitat să comenteze însuși cazul care a avut loc la finele săptămânii trecute în care un bărbat a fost imunizat în picioare la marginea drumului într-un sat din RM.

Fotografia a fost postată de un deputat PAS care promova campania de imunizare, dar la scurt timp a fost ștearsă. Unii internauți, printre care și Vasile Costiuc, liderul partidului „Democrația acasă” au păstrat-o și au redistribuit-o întrebându-se dacă și în Europa oamenii sunt vaccinați în mijlocul drumului, în picioare, fără a fi examinați, fără supraveghere și în lipsa unor condiții necesare pentru păstrarea vaccinului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: