image
Sursa foto: captură video

LIVE // Inaugurarea centrului de vaccinare în incinta căminului studențesc de pe strada Florilor 4

În aceste clipe are loc inaugurarea centrului de vaccinare în incinta căminului studențesc de pe strada Florilor 4.

Marți, 2 noiembrie, începând cu ora 11:00, Ministerul Sănătății în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Moldova organizează un punct mobil de vaccinare în căminul studențesc de pe strada Florilor 2/2.

„Este o acțiune importantă în sensibilizarea studenților privind importanța vaccinării. Doar printr-o vaccinare sistemică poate fi oprită această pandemie, inclusiv în rândul tinerilor. Ceea ce ne dorim noi cu toții, cei din mediul universitar, e să revenim în sălile de curs, laboratoare ca să putem activa ca până la pandemie. (...) Sperăm că acest exemplu va fi urmat de mulți alți studenți care vor veni la centrele de vaccinare ca să se imunizeze”, a declarat în cadrul evenimentului rectorul UTM, Viorel Bostan.

Totodată rectorul USM, Igor Șarov, a declarat că apelul la vaccinare este un apel care va trebui constant să vină de la ministru, rector, profesor, de la student la student.

„Trebuie să înțelegem că vaccinarea este unicul remediu. În decembrie am fost bolnav de COVID, eu și soția. Până în prezent mă închin medicilor care ne-au salvat viața. Asta însă n-a fost posibil pentru un prieten care a decedat. Dacă atunci erau accesibile vaccinurile, eu sunt sigur că așa ceva nu avea să se întâmple”, a mai adăugat rectorul USM, Igor Șarov.

captură videocaptură video

Noutăţile partenerilor

comentarii: