image
Sursa foto: Facebook/Catalin Gangalic

Moldoveanul care la 24 de ani a văzut jumătate de glob și a ajuns să muncească la gigantul Microsoft (VIDEO)

În februarie 2016 și-a început călătoria în întreaga lume. De atunci, a reușit să vadă aproape o jumătate de glob. Vorbim despre conaționalul nostru Cătălin Gangalic, care a îmbinat studiile peste hotare cu mici escapade prin lume și la doar 24 de ani a vizitat peste o sută de țări.

Locuiește în Canada și lucrează la Microsoft, dar cu toate acestea cheltuiește doar 50 de euro pe o călătorie. Anul 2016 i-a schimbat viziunea în totalitate, iar pasiunea l-a descoperit pe el. Schimbările au început după decizia de a merge la studii peste hotare. A visat să studieze peste ocean, dar în cele din urmă a lăsat ca o monedă să decidă țara în care urma să aplice pentru a învăța în domeniul IT-ului.

Facebook/Catalin GangalicFacebook/Catalin Gangalic

Încă de pe băncile școlii, Cătălin participa și obținea premii la concursuri de profil. Toate astea au fost o piatră de temelie pentru viitorul lui. La absolvirea liceului știa deja în ce domeniu vrea să activeze. Dorința de a pleca din țară era considerată ca o nouă etapă de dezvoltare pentru el.

În 2016 și-a rezervat o vacanță în mai multe țări. Una câte una, experiențele din afară i-au deschis o cutie cu secrete. Mai exact, modalități de a-și organiza escapadele în mod regulat.

A vizitat peste o sută de țări, deși atunci când s-a apucat să descopere lumea nu avea în gând să bată recorduri.

Facebook/Catalin GangalicFacebook/Catalin Gangalic

Călătoriile lui Cătălin sunt spontane și improvizate. Îi place să comunice cu localnicii și să stea la povești ore în șir. Fiecare istorie este o enciclopedie care se deschide în fața lui și îl învață despre cultura, educația și obiceiurile unei alte civilizații. Descoperă, trăiește clipa și se lasă purtat de moment și loc. În doar câțiva ani a adunat mii de experiențe și emoții.

Cătălin cheltuia pe o călătorie cel mult 50 de euro, însă lucrurile s-au schimbat de când a început pandemia. Pandemia i-a dat multe bătăi de cap și în ceea ce ține de planning, dar și din perspectiva unui turist.

Facebook/Catalin GangalicFacebook/Catalin Gangalic

În prezent, Cătălin e stabilit în Canada, unde activează la compania Microsoft, una din top trei cele mai mari companii din lume. „Până acum am lucrat la alte companii mari, precum Amazon, Facebook, Hubspot și am fost primit la alte companii, precum Google, însă am ales Microsoft pentru cultura lor organizațională, pentru oferta pe care mi-au făcut-o și pentru că mi-au oferit o poziție pentru domeniul meu, pentru care am făcut al doilea masterat, e destul de specifică, dar e în continuă creștere și Microsoft e cea mai bună alegere pentru acest domeniu”, spune Cătălin.

A ales să-și construiască un viitor prin lume, știe ce își dorește, acționează și se dezvoltă pe toate fronturile. Cătălin este tânărul care continuă să creadă în Moldova chiar și de la distanță, iar atunci când are posibilitate o recomandă călătorilor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: