image
Sursa foto: captură video

VIDEO // Raziile organizate de poliție, soldate cu procese verbale pentru comerț neautorizat: Mai mulți vânzători, amendați

Oamenii legii au desfășurat măsuri cu scopul de a anihila comerţul stradal, pe teritoriul sectorului deservit. În urma verificărilor, persoanele care au fost depistate că au admis încălcări ale legislației, practicând comerțul neautorizat, de către reprezențanții preturii le-au fost întocmite procese verbale.

De la începutul anului de către angajații Poliției Capitalei, au fost efectuat 1207 de razii cu implicarea a 1338 de angajați, în rezultatul cărora au fost întocmite 2 492 de procese-verbale cu privire la contravenție, fiind aplicată amenda în sumă de 3 599 500 de lei

Măsurile date au drept scop lupta cu comerțul stradal ilegal, iar comercianţii să-şi realizeze produsele în locuri special amenajate și autorizate.

În acest context Poliția Capitalei îndeamnă cetățenii să fie atenți și să manifeste o atitudine mai precaută, atunci când aleg și procură produsele alimentare:

-Procurați produse alimentare numai în locuri autorizate şi conform cu reglementările legislației din domeniul comerțului: magazine alimentare, piețe agroalimentare etc., unde produsele sunt recepționate în baza documentelor ce le confirmă calitatea și siguranța.

-Asiguraţi-vă că agenţii economici care comercializează produse proaspete, dispun de echipamente şi condiţii specifice acestui gen de comerţ (vitrine frigorifice);

-Fiți atenți și la alte particularități ce scot în evidență calitatea, data producerii, termenul de valabilitate, condițiile de păstrare și transportare a acestora.

IP Ciocana

Noutăţile partenerilor

comentarii: