image
Sursa foto: border.gov.md

Trei moldoveni sunt documentați de polițiști pentru deținerea și utilizarea actelor false

Trei moldoveni sunt documentați de poliția de frontieră pentru deținerea și utilizarea actelor false. Incidentele s-au înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute în punctele de trecere Sculeni și Leușeni.

În primul caz, la controlul de frontieră s-a apropiat pentru autorizarea ieșirii din țară o tânără de 18 ani, domiciliată în raionul Ungheni. Aceasta a prezentat dovada vaccinări anti COVID-19 în format electronic. Ulterior, polițiștii de frontieră au constatat că la data imunizării persoana nu se afla în țară. Audiată, aceasta s-a eschivat de a oferi detalii.

Alți doi tineri în vârsta de 19 și 23 de ani, din raioanele Nisporeni și Călărași au fost audiați pe faptul deținerii actelor cu indici de falsificare. Polițiștii de frontieră au acționat conform analizei de risc, iar în timpul verificărilor suplimentare au depistat asupra lor un permis de conducere si un certificat de finisare a cursurilor auto, eliberate de autoritățile competente din Ucraina, precum și o carte de identitate românească, cu semne rezonabile de falsificare. Cei doi moldoveni se întorceau din străinătate în calitate de pasageri ai unor curse regulate.

Pe numelor celor trei persoane au fost întocmite procese verbale de constatare a incidentelor. Actele au fost transmise pentru efectuarea expertizei tehnice speciale, în vederea stabilirii legalității acestora. În dependență de rezultate se va face încadrarea juridică a faptei și atragerea la răspundere a tuturor persoanelor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: