image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

VIDEO: Socialiștii desfășoară un protest în susținerea lui Stoianoglo; Voronin: „Corupția e un cancer care a cuprins totul”

Socialiștii și comuniștii organizează o acțiune de protest în fața clădirii Parlamentului. În mulțime sunt prezenți liderii socialiștilor și comuniștilor, Igor Dodon și Vladimir Voronin.

Protestatarii scandează „Libertate lui Stoianoglo” și „Jos dictatura”.

Victor Petrov, deputat al Adunării Populare de la Comrat a anunțat că un protest în susținerea procurorului general suspendat este organizat și la Comrat: „Este o uzurpare a puterii, a Procuraturii Generale. Azi un atac asupra lui Stoianoglo, este un atac la adresa noastră, la adresa libertăților noastre. Noi trebuie să-l apărăm căci s-a trecut de o linie roșie. Cresc prețurile la gaz, la toate celelalte produse, puterea însă a început lupta de la Procuratură”, a declarat nemulțumit alesul local.

Și ex-procurorul municipiului Chișinău, Ion Diacov, a ținut un discurs. „M-am necăjit mult gândindu-mă să ies, să nu ies aici? Arestul lui Stoianoglo este rezultatul jocului politicienilor. În Procuratură s-a instalat o mafie a procurorilor nu de azi, de ieri, ci de 10-15 ani în urmă, încă de când au venit comuniștii la putere. Vladimir Voronin este aici și nu mă va lăsa să mint - nici nu și-a dat seama când o grupare a procurorilor a pus mâna pe MAI. S-a dezmeticit la timp și i-a dat afară pe Mejinschi, Chitoroagă. (...) Mă adresez conducerii de azi. Vreau ca ei să țină cont că Stoianoglo a făcut greșeli și pentru greșeli trebuie de plătit, dar nu se poate de arestat. Se arestează numai pentru crime grave. Stoianoglo trebuia să plece, dar el a vrut principial să slujească până la capăt și a comis o greșală foarte puternică”, a spus Ion Diacov.

La rândul său, liderul comuniștilor Vladimir Voronin a declarat că în RM corupția e un cancer care a cuprins totul, „de la sate până la aceste clădiri ( arată spre Președinție)”. „Dar faptul că e arestat procurorul vor veni alții, de-ai lor. Își doresc un procuror de buzunar. Ce sens are arestul procurorului, ce va da asta? E lupta cu coruția? Nu, din contra. Toți cei care sunt la putere trebuie să-și unească forțele ca să salveze Moldova. Corupția nu trăiește în sate și familii sărace, ea e în organele puterii. Concluzia numai o societate consolidată poate să o învingă, nu ceea ce fac ei azi, dezbină societatea pe principiul etnic, al limbii, bogați ori săraci”, a sugerat Voronin.

Participanții la protest au emis o rezoluție, textul căreia a fost citit de deputata Blocului Comuniștilor și a Socialiștilor, Adela Răileanu. Autorii rezoluției solicită reîntoarcerea la PG a procurorului general suspendat, „încetarea derapajelor anticonstituționale și de degradare a statului de drept” și „eliminarea controlului politic asupra justiției și sistemului procuraturii în particular”.

Protestul cu genericul: „Spunem nu dictaturii” poate fi urmărit mai jos.

ss
ss
ss
ss
ss
ss

Noutăţile partenerilor

comentarii: