image
Sursa foto: Getty Images

Se vinde Manchester United! Fanii "diavolilor roșii" au obținut o primă mare victorie în războiul cu patronii americani

Joel și Avram Glazer, proprietarii americani ai lui Manchester United, au pus în vânzare 9,5 milioane de acţiuni ale vicecampioanei Angliei la Bursa din New York, conform postului britanic BBC, citat de cotidianul L'Equipe.

Cele 9,5 milioane de acţiuni corespund unei cote de 8 la sută din părţile deţinute de familie şi reprezintă o valoare totală de 186,86 milioane de dolari.

Suporterii englezi nu-i mai doresc pe proprietarii americani, aflaţi în centrul unui val de critici pentru aderarea lor la proiectul Super Ligii din primăvară, dar și pentru mai multe probleme ale echipei, cum ar fi stadionul, care nu a mai fost îmbunătățit de ani buni.

Joel Glazer şi-a cerut scuze public faţă de suporteri, dar manifestaţiile împotriva conducerii clubului s-au amplificat şi au dus la amânarea meciului cu Liverpool, de la debutul lunii mai.

Joel Glazer a acordat luna trecută un interviu presei engleze în care a vorbit despre "absența" pe care a avut-o în relația cu suporterii.

"Suntem fericiți cu ce am făcut vara asta. Întotdeauna poți progresa, o să vedem. Mereu am preferat să nu stăm în lumina reflectoarelor, așa abordăm noi lucrurile. Jucătorii, antrenorul, fanii, ei trebuie să fie actorii principali, nu patronii.

Totuși, trebuie să existe și o cale de mijloc, în care și noi ca patroni trebuie să ne asumăm apariții publice mai dese și responsabilitate pentru eșecuri. Tăcerea noastră a dat impresia că nu ne pasă, că nu suntem fani ai fotbalului și că suntem aici doar pentru câștiguri materiale. Vă asigur, nimic nu poate fi mai departe de adevăr", a spus Joel Glazer, conform Mirror.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: