image
Sursa foto: captură video

VIDEO // FOTO // Evenimentul de recepționare a unui lot de echipament și dispozitive medicale din partea Austriei

Institutul de Medicină Urgentă a primit astăzi un lot de echipament medical, dispozitive și consumabile medicale din partea Austriei.

Donația, cele 39 de paturi spitalicești, utilajul chirurgical, scaunul multifuncțional, saltelele, dar și hainele de schimb pentru pacienți va fi repartizată în Secția Reanimare și în zona Izolatorul unde sunt inetrnați pacienți COVID.

Prezentă la evenimentul de oferire a ajutorului umanitar, E.S. Doamna Stella Avallone, Ambasadoarea Austriei la Chișinău a menționat că această donație este oferită de cetățenii orașului Viena din Austria.

”Pandemia COVID-19 și efectele sale globale ne-au demonstrat, cât de important este să consolidăm sistemele noastre de sănătate la nivel mondial în spiritul solidarității internaționale și a ajutorului reciproc.

În acest context orașul Viena dorește să susțină Republica Moldova în combaterea pandemiei și în fața altor provocări mari din domeniul sănătății și oferă drept donație un lot cu echipament medical, pe care astăzi, aici, Ambasada Austriei împreună cu Biroul Atașatului Social îl transmit beneficiarului”, a menționat Ambasadoarea Austriei la Chișinău.

Secretara de Stat pentru Sănătate Publică, Svetlana Nicolaescu, a mulțumit donatorilor pentru susținere: ”Suntem extrem de recunoscători Guvernului Austriei și cetățenilor acestei țări pentru gestul de solidaritate. Datorită donațiilor, sistemul medical devine mai puternic pentru a oferi o calitate mai înaltă pacienților. IMU este o instituție de top în sistemul de sănătate din R. Moldova, angajații cărora salvează viețile persoanelor aflate în situații grave și extrem de grave. Aducem mulțumiri personalului medical care rămâne mereu la datorie”, a spus Nicolaescu.

Directorul institutului, Mihail Ciocanu a venit, de asemenea, cu un mesaj de mulțumire și de recunoștință față de această donație importantă. ”Vă mulțumim foarte mult pentru acest suport umanitar. Pandemia ne-a unit și ne-a oferit ocazia să fim mai buni. Iar această solidaritate venită din partea Austriei este un imbold pentru noi, cei implicați în lupta cu pandemia de COVID-19 să mai avem puteri pentru că situația din nou se agravează”, a menționat Ciocanu.

Evenimentul poate fi urmărit aici:

urgentachisinauurgentachisinau
urgentachisinauurgentachisinau
urgentachisinauurgentachisinau

Noutăţile partenerilor

comentarii: