image
Sursa foto: Getty Images

Probleme mari pentru Erling Haaland, după accidentarea suferită: "Nu pot nici măcar să merg"

Erling Haaland (21 de ani), mașinăria de goluri a Borussiei Dortmund, cu 68 de goluri în 67 de meciuri jucate, a ratat ultimele trei meciuri ale formației germane, iar veștile oferit de antrenorul Marco Rose nu sunt deloc bune.

Starul norvegian a suferit o accidentare la coapsă înaintea meciului cu Borussia Monchengladbach (0-1), disputat pe 25 septembrie, iar ulterior a ratat alte două partide, cu Augsburg (2-1) și Sporting (1-0). Cu toate acestea, Haaland a fost convocat la naționala Norvegiei pentru partidele cu Turcia și Muntenegru, din preliminariile CM 2022.

Marco Rose a tras un semnal de alarmă și a explicat prin ce trece Haaland în această perioadă. Antrenorul Borussiei le cere norvegienilor să nu pună presiune pe atacant și să înțeleagă că atacantul nu poate onora convocare pentru meciurile din următoarele zile.

"Erling încearcă de mai multe zile să joace. Mi-a spus: 'Mi-aș dori foarte mult să o fac, dar nu pot să mă mișc cum aș vrea. Nu pot nici măcar să merg'.

Așa stau lucrurile în momentul de față și cred că ar fi bine să nu mai existe speculații. Înțeleg Federația de Fotbal din Norvegia, dar este un om, nu o mașină. Dacă nu funcționează, nu funcționează, nu merge.

Trebuie să-l recuperăm pentru Dortmund, dar și pentru echipa națională a Norvegiei. În momentul de față, lucrurile nu arată foarte bine pentru Norvegia, dar asta spune Erling. Ar trebui să îi luăm această presiune de pe umeri și să nu mai întrebăm zilnic despre starea sa de sănătate", a spus Marco Rose, citat de The Athletic.

Atacantul de 21 de ani a anunţat pe Twitter că nu este apt de joc pentru cele două meciuri ale echipei reprezentative. Haaland a ratat ultimele trei partide ale Borussiei Dortmund, astfel că prezenţa sa la cele două întâlniri din preliminariile CM era sub semnul întrebării.

"Salut, prieteni! Regret că nu sunt apt pentru meciurile naționalei, mi-ar fi plăcut să fiu alături de voi. Mult succes Norvegiei!", a postat Erling Haaland.

"Accidentarea părea să se poată resorbi, însă evoluţia a fost din păcate prea lentă", a confirmat medicul naţionalei Norvegiei, Ola Sand, într-un comunicat al Federaţiei. "Există şi riscul de complicaţii dacă revine prea devreme", a adăugat Sand.

În afara lui Haaland, Norvegia nu va conta pe Alexander Sorloth şi Joshua King, şi ei accidentaţi, în meciurile cu Turcia (8 octombrie) la Istanbul, şi Muntenegru (11 octombrie, Oslo). Naţionala scandinavă este pe locul 2 în Grupa G, cu 13 puncte, la egalitate de puncte cu liderul Olanda şi cu două puncte mai mult decât Turcia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: