image
Sursa foto: msmps.md

Turcia a donat Republicii Moldova 70 de mii de doze de vaccin Sinovac

Republica Moldova a recepționat azi un lot de 70.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, produs de compania farmaceutică „Sinovac”. Dozele urmează să fie distribuite, în mod prioritar, în regiunea transnistreană și UTA Găgăuzia, dar și în alte regiuni ale țării, informează Ministerul Sănătății.

„Lotul oferit astăzi drept asistență umanitară din partea Republicii Turcia va fi distribuit în mod prioritar către regiunea transnistreană și UTA Găgăuzia, dar și în raioanele unde au fost epuizate stocurile de vaccin Sinovac și există cerere pentru acest vaccin. Suntem recunoscători părții turce pentru tot ajutorul oferit în această perioadă de pandemie, inclusiv pentru acele loturi importante de echipamente de protecție pentru personalul medical.  Pe această cale, vreau să îi îndemn pe cei care nu s-au vaccinat să aibă încredere în medici și să se vaccineze, pentru a ieși cât mai repede din această situație pandemică.”, a declarat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

În același timp, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova, Gürol Sökmensüer, a reconfirmat deschiderea Turciei de a oferi în continuare ajutor RM în situații de criză.

„Această donație e un semn al continuării sprijinului nostru pentru Republica Moldova. Totodată, vreau să transmit condoleanțele mele familiilor care și-au pierdut oamenii dragi în lupta cu pandemia. ”, a declarat ambasadorul Turciei la Chișinău, Gürol Sökmensüer.

Până în prezent, Guvernul Turciei a oferit sistemului de sănătate din Republica Moldova ajutor umanitar cu o valoare de peste 4 milioane de lei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: