/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Germania oferă R. Moldova un nou suport financiar în valoare de 10 milioane de euro pentru a sprijini reformele din sectorul public

missing
29 septembrie 2021, ora 16:04

Germania a oferit Republicii Moldova 10 milioane de euro pentru dezvoltarea reformelor din sectorul public. Anunțul a fost făcut de președintele Federal, Frank-Walter Steinmeier, în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și președinta Maia Sandu. Oficialul german se află într-o vizită de două zile la Chișinău și a mai declarat că Guvernul de la Berlin va sprijini și în continuare conducerea din Moldova pentru crearea unui sistem judiciar independent.

„Am adus cu mine un mic pachet în valoare de circa 10 milioane de euro prin care vom sprijini dezvoltarea reformelor din sectorului public și vom pune la dispoziție și expertiză”, a spus Steinmer.

Maia Sandu a mulțumit președintelui Federal pentru suportul financiar adus în țară și a amintit că Germania este un partener important, care a sprijinit programe de dezvoltare de peste 290 de milioane de euro în Moldova și a susținut lupta cu pandemia COVID-19.

Cei doi șefi de stat au discutat la Chișinău despre evoluțiile politice din Republica Moldova, despre alegerile din 11 iulie, care au rezultat într-un nou Parlament și un nou Guvern, dar și despre agenda de reforme.

Maia Sandu a reiterat prioritățile conducerii, care sunt curățarea instituțiilor publice de corupție, reformarea justiției, dar și măsuri imediate, cum ar fi majorarea pensiei minime și susținerea agenților economici afectați de pandemie.

Astfel, sprijinul Germaniei în contextul realizării agendei europene a Republicii Moldova este unul extrem de important. Președinta Maia Sandu a spus că țara noastră este pregătită să avanseze în îndeplinirea angajamentelor sale față de Bruxelles și dorește să aibă realizări importante și în Agenda de Asociere și integrare cu Uniunea Europeană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram