image
Sursa foto: jurnal.md

Cine ar câștiga fotoliul de primar de Bălți, dacă duminică ar avea loc alegeri // SONDAJ

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale la funcția de primar de Bălți, scrutinul ar fi câștigat de viceprimarul Nicolae Grigorișân pentru care și-ar da votul 33, 8% din votanți. Acesta ar fi urmat de candidatul PSRM, Alexandr Nesterovschi, care ar fi votat de 7, 7%, de candidatul PAS - Boris Marcoci pentru care ar vota 6,7 %, de fosta deputată Arina Spătaru - 4,5% și candidatul Partidului Șor care ar obține 3, 2%.

Cele mai multe voturi însă le-ar obține fostul primar de Bălți, Renato Usatâi, dacă acesta și-ar fi înaintat din nou candidatura - 65, 9%.

Sunt rezultatele unui sondaj realizat de IMAS în rândul cetățenilor din nordul Republicii Moldova, între 7-24 septembrie, pe un eșantion de 803 respondenți, cu o marjă de eroare de +/- 3 la sută.

Amintim că Renato Usatâi a anunțat pe 12 iulie, imediat după alegerile parlamentare anticipate, că renunță la mandatul de primar, nemulțumit că s-a clasat pe locul trei în preferințele alegătorilor din Bălți. El a menționat că nu-i place să facă politică și că își va găsi o altă ocupație. Liderul „Partidului Nostru” și-a anunțat oficial demisia la 2 septembrie, curent.

Noutăţile partenerilor

comentarii: