image
Sursa foto: Mitropolia.md

Pelerinaj organizat de Mitropolia Moldovei în toiul celui de-al 4-lea val de pandemie; Participanții vor traversa 16 km

În timp ce Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică recomandă evitarea pelerinajelor și interzice sărutatul obiectelor de cult și bucatele în biserici, Mitropolia Moldovei anunță organizarea unei noi ediții a Pelerinajului Tinerilor pentru ziua de duminică, 26 septembrie.

Participanții urmează să se deplaseze 16 km pe jos de la Universitatea de Stat din Moldova până la Mănăstirea Sireţi .

Pelerinii vor purta cruci, steaguri, icoane şi vor intona cântări duhovniceşti.

Organizatorii îndeamnă pelerinii să vină îmbrăcați în straie populare – ii, cămăși și bluze tradiționale, costume populare – fiecare după posibilitate.

Procesiunea se va deplasa pe străzile A. Mateevici până la str. V. Lupu, apoi pe str. A. Sciusev, bd. Ştefan cel Mare, Calea Ieşilor. Va urma deplasarea pe traseul Chişinău – Străşeni până la semaforul din or. Vatra, apoi peste calea ferată spre satul Sireţi.

La Mănăstirea Sireţi va fi oficiat un Te-Deum de mulţumire, după care va fi săvârşită slujba Privegherii. Pelerinii se vor închina sfintelor moaşte care vor fi expuse în această zi, după care va urma o agapă creştină.

În seara zilei pelerinii vor reveni la Chişinău cu autocare la comandă”, se spune în comunicatul Mitropoliei Moldovei.

Instituția nu pomenește nimic despre măsurile de protecție anti-Covid pe care ar trebui să le respecte participanții.

Amintim că CNESP a recomandat respectarea distanței de cel puțin 1m între persoanele participante la activitățile religioase în aer liber și admiterea în lăcașele de cult a unui număr limitat de persoane, astfel încât să permită asigurarea unei distanțe de minim 4 m pentru fiecare persoană. Fiecare persoană trebuie să-și dezinfecteze mâinile la intrarea în biserici și să poarte în mod obligatoriu mască.

Noutăţile partenerilor

comentarii: