/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

România și-a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic. Republica Moldova rămâne în zona galbenă

missing
23 septembrie 2021, ora 22:02

Republica Moldova rămâne în zona galbenă a țărilor cu risc epidemiologic. Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) din România a aprobat în ședința de joi, 23 septembrie, noua listă.

Potrivit Digi24, persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Austria și Croația intră în zona roșie, iar în urma scăderii incidenței Grecia trece în zona galbenă.

  • în zona roșie au intrat: Croația, Letonia, Austria, Bosnia Herțegovina, Noua Caledonie, Gibraltar, Saint Vincent și Grenadine și Curacao;
  • în zona galbenă au intrat:
    – din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Grecia, Cipru, Norvegia Liechtenstein, Kazahstan, Azerbaidjan, Jamaica, Fiji, Sri Lanka, Jersey și Anguilla;                                                                            – din zona verde, în urma creșterii incidenței: Slovacia, Luxemburg, Groenlanda, Canada, Singapore și Sao Tome și Principe;
  • în zona verde au intrat: Portugalia, Islanda, Japonia, Monaco, Liban, Irak, Eswatini, Timorul de Est și Insulele Virgine Britanice.

Totodată, este crescută vârsta de la care sunt exceptați de la măsura carantinării și obigativității prezentării unui test RT-PCR copiii, de la 6 la 12 ani.

Modificările intră în vigoare duminică, 26 septembrie, la miezul nopții. Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic poate fi găsită AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram