image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

PAS propune majorarea alocațiilor pentru veteranii cu dizabilități: „Un stat puternic îi protejează pe cei care l-au apărat”

Deputații PAS propun în urma discuțiilor cu asociațiile de veterani din Republica Moldova o inițiativă legislativă, de majorare a alocațiilor pentru persoanele cu dizabilități care au participat la războiul de pe Nistru, la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobâl și în cel de-al doilea război mondial. Proiectul prevede o majorare cu 550 de lei a alocației începând din luna octombrie, curent.

Anunțul a fost făcut de deputații PAS, Boris Marcoci, Dan Perciun și Lilian Carp.

„Considerăm că este importantă majorarea acestor alocații deoarece în primul rând veteranii sunt cei care au luptat pentru independența RM, iar un stat care își dorește să fie puternic îi onorează în primul rând pe cei care au fost gata să plătească cu viața pentru apărarea acestuia”, a menționat Dan Perciun.

Respectiv, alocațiile pentru veteranii cu dizabilități ar urma să fie majorate cu 550 de lei începând din luna octombrie, curent.

„Am fost și eu unul din acei veterani care am luptat în 1992 pentru Independența RM. Peste 370 de persoane nu s-au mai întors de pe platourile de luptă, iar peste 400 au rămas cu dizabilități. Vom face tot posibilul ca acești veterani să fie susținuți” a spus deputatul Boris Marcoci.

Noutăţile partenerilor

comentarii: