image
Sursa foto: plautech.ro

Cum să alegeți pastă de dinți potrivită și de înaltă calitate

Primele paste de dinți au apărut în secolul al IV-lea î.Hr. - pe vremea Egiptului antic. Acest lucru este dovedit de manuscrisul păstrat din acea vreme. Sarcina remediului a fost aceeași ca și astăzi, dar compoziția a fost diferită. Principalele ingrediente au fost sarea, piperul, frunzele de mentă și florile de iris. Toate ingredientele au fost zdrobite și amestecate între ele. Variații mai moderne de pastă de dinți au apărut în 1873. Atunci Colgate a eliberat o pastă sub formă de pulbere. Acesta a fost un mare progres care a influențat dezvoltarea în continuare a industriei dentare. Un borcan de sticlă a fost utilizat ca ambalaj, dar nu a fost foarte convenabil. Tuburile speciale, asemănătoare cu cele care sunt astăzi într-un număr mare pe rafturile magazinelor, nu au apărut decât la sfârșitul secolului al XIX-lea. Treptat, compoziția pastei de dinți s-a îmbunătățit. Inițial, producătorii au început să folosească extracte din plante, apoi fluor.

Clasificare

Pastele de dinți au efecte diferite asupra dinților, deci sunt împărțite în următoarele tipuri:

• Igienice. Ele ajută la eliminarea plăcii și a mirosului neplăcut și sunt recomandate acelor persoane care au dinți sănătoși. Nu conțin componente medicinale, dar au un efect profilactic mic datorită oligoelementelor și a agenților antiseptici.

• Fluorate. Acestea conțin o cantitate mare de fluor și sunt recomandate pentru întărirea smalțului dinților.

• Terapeutice și profilactice. Acestea diferă de altele prin faptul că conțin componente medicinale care pot avea atât efecte profilactice cât și antibacteriene. Ele ajută la prevenirea formațiunilor carioase, ameliorează inflamația și au un efect de vindecare asupra gingiilor. Acestea pot conține uleiuri, extracte din plante, săruri, minerale sau aditivi biologici.

• Pastă de dinți cu efect de albire. Efectul de albire se realizează datorită lustruirii suprafeței dinților, prin urmare nu este recomandată utilizarea pe termen lung a acestui tip de produs, deoarece acestea conțin o varietate de enzime și substanțe abrazive care afectează în mod activ smalțul dinților.

Este important! Pasta de dinți trebuie să aibă studii clinice pozitive și să fie aprobată de medicii stomatologi.

Compoziție Ar trebui să acordați atenție următoarelor informații utile:

1. Pasta de dinți nu trebuie să conțină zahăr. În schimb, poate conține xilitol, care nu doar că face ca gustul produsului să fie plăcut și dulce, dar previne și cariile dentare.

2. Dacă este indicat triclosan în pastă, evitați o astfel de achiziție. El este capabil să omoare nu doar bacteriile patogene, ci și pe cele benefice.

3. Conținutul agenților tensioactivi, responsabili de spumare, nu trebuie să depășească 2%. În caz contrar, pot duce la iritarea țesutului gingival.

4. Pastele de albire pot conține cretă, dioxid de siliciu, oxid de siliciu, hidroxid de aluminiu sau alte substanțe abrazive.

5. Compoziția poate conține arome și coloranți.

6. Produsul, de asemenea, trebuie să conțină substanțe antiseptice care, în timpul procesului de curățare, vor contribui la distrugerea agenților patogeni.

7. Conținutul de fluor are un efect ferm și anticarios și poate ajunge la 0,6% în compoziție.

8. Pastele de dinți care vizează combaterea tartrului ar trebui să conțină pirofosfați. Nu îndepărtează placa dură, ci împiedică apariția și dezvoltarea acesteia.

9. Dacă sunteți proprietarul dinților sensibili, ar trebui să acordați atenție pastelor care conțin clorură de stronțiu, azotat de potasiu sau clorură de potasiu. Acestea contribuie la reducerea sensibilității smalțului, făcând periajul dinților mai confortabilă.

10. Nu recomandăm achiziționarea remediilor care conțin laurilsulfat de sodiu. Este o substanță activă de suprafață (surfactant) și are un efect dăunător nu doar asupra pielii, ci și asupra mucoasei bucale.

Recomandare

Atunci când alegeți o pastă de dinți, luați în considerare starea cavității bucale. Nu există paste de dinți universale care să rezolve toate problemele simultan. Dacă nu știți ce produs să achiziționați, puteți consulta managerii magazinului online MAKEUP.

makeup.mdmakeup.md

P

Noutăţile partenerilor

comentarii: