Echipa de juniori de până la 19 a clubului Zimbru Chişinău, care este campioană naţională în exerciţiu la această categorie de vârstă, va juca în premieră în preliminariile Youth League, o competiţie similară cu Liga Campionilor la seniori, sub egida UEFA.

Formaţia galben-verde este antrenată de Marian Ciobanu. Pentru a culege mai multă experienţă, majoritatea tinerilor de la Zimbru U19 au fost legitimaţi la echipa a doua a clubului care joacă în Liga a II-a a Republicii Moldova, sub comanda tehnicianului Veaceslav Rusnac.

Formatul competiţiei a suferit mai multe modificări, începând cu ediţia din acest an. Astfel, reprezentanţii UEFA au găsit o soluţie pentru ca în proxima ediţie să participe şi cele 32 de campioane ale celor mai bune ţări din Europa, conform coeficientului european, unde ţara noastră ocupă locul 31.

S-a luat o astfel de decizie pentru că, până acum, în majoritatea cazurilor, campioanele naţionale U19 erau diferite decât echipele care participau în Youth League.

În aceste condiţii, ca şi până acum, se vor forma opt grupe de câte patru echipe, care vor fi aceleaşi cu cele de seniori din Liga Campionilor. 
Câştigătoarele grupelor se vor califica direct în optimile UEFA Youth League, iar ocupantele locurilor secunde vor susţine baraj pentru accederea în optimi.

În paralel cu cele opt grupe, cele 32 de campioane naţionale, între care şi juniorii Zimbrului, vor susţine două tururi eliminatorii (tur-retur), în urma cărora vor rămâne doar opt echipe.

Cele 8 echipe clasate pe locul secund în faza grupelor vor susţine un meci de baraj cu cele 8 echipe campioane naţionale rămase în urma meciurilor eliminatorii.

Câştigătoarele din aceste jocuri se vor califica în optimile de finală ale UEFA Youth League, fază a competiţiei în care vor întâlni cele opt câştigătoare de grupe. Competiţia va continua apoi cu sferturi, semifinale şi finală.

Moldovenii îşi vor afla adversarul din turul I Youth League pe 1 septembrie, dată la care va avea loc, în Elveţia (la Nyon), tragerea la sorţi. Până atunci, micii zimbrişti vor intra în posesia mingilor cu care se va juca în competiţie, pentru a avea timp să se acomodeze cu ele. 

Finala va avea loc în primăvara lui 2016 la Nyon.