image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Un deputat BCS, desemnat reprezentant al Comisiei securitate națională în Colegiul CNA

Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a decis desemnarea lui Fiodor Găgăuz, membru al Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, în calitate de membru al Colegiului Centrului Național Anticorupție.

Potrivit Legii cu privire la Centrul Național Anticorupție, Comisia parlamentară de profil desemnează un reprezentat al comisiei, care trebuie să fie și reprezentant al fracțiunii de opoziție, în calitate de membru al Colegiului.

Totodată, membrii Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică au dispus organizarea concursului public în vederea selectării unui nou reprezentat al societății civile în calitate de membru al Colegiului CNA.

Astfel, la funcția de membru al Colegiului Centrului Național Anticorupție poate candida persoana care corespunde cumulativ următoarelor cerințe: Deține cetățenia Republicii Moldova; Deține capacitatea deplină de exercițiu; Are studii superioare și o experiență de cel puțin 5 ani în domeniul juridic sau economic; Nu are antecedente penale; Nu are calitate de membru de partid și/sau afiliat politic; Este apt din punct de vedere medical pentru exercitarea atribuțiilor, conform certificatului medical eliberat potrivit cadrului normativ în vigoare; Cunoaște limba română; Nu este privat de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate, ca urmare a unei hotărâri judecătorești definitive.

Perioada de depunere a dosarelor este de 14 zile lucrătoare din momentul publicării anunțului de concurs pe site-ul Parlamentului.

De menționat că din componența Colegiului fac parte directorul, adjuncții și șefii subdiviziunilor CNA, procurorul anticorupție, președintele Comisiei Naționale de Integritate și câte un reprezentant al Guvernului, comisiei parlamentare de profil, al sindicatului CNA și societății civile.

Colegiul CNA se întrunește trimestrial în ședințe ordinare sau, după caz, în ședințe extraordinare, convocate la propunerea membrilor săi. În atribuțiile sale intră stabilirea indicatorilor de performanță, aprecierea rezultatelor activității CNA și aprobarea politicilor de dezvoltare strategică a instituției.

Noutăţile partenerilor

comentarii: