image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Municipalitatea a procurat teste pentru școli la un preț de 93 de lei; 94 % din lucrătorii din educație deja s-au vaccinat

94 % din angajații din domeniul educației din municipiul Chișinău sunt vaccinați, iar 6% au contraindicații din partea medicilor. Municipalitatea a procurat 2318 teste în cadrul unui contract de valoare mică, la prețul de 93 de lei un test și anunță că va asigura testarea gratuită a tuturor lucrătorilor nevaccinați, cât și a celor care ar putea manifesta simptome caracteristice infecției Covid. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei Ion Ceban în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei.

„Am reușit cu implicarea activă a medicilor și a profesorilor să vaccinăm, cu prima și a doua doză, 94% din profesori și lucrătorii auxiliari din domeniul educației. În curând vom avea 94% din personal vaccinat cu a două doză. Este un rezultat foarte îmbucurător realizat de grupurile de medici și manageri care au discutat cu fiecare profesor și lucrător din sistem”, a anunțat Ion Ceban.

Primarul a mai adăugat că municipalitatea și-a asumat responsabilitatea de a testa gratuit profesorii nevaccinați, iar la prima etapă au fost procurate 2318 teste în cadrul unui contract de valoare mică. Alte 800 de teste au fost oferite primăriei capitalei sub formă de donație.

„Cel mai important lucru e că un test rapid a fost achiziționat la prețul de 93 de lei, pe când în rețeua instituțiilor medicale unde guvernul îi trimite pe profesori, dădace, măturători un test costă 250 - 300 de lei”, a punctat Ion Ceban.

Acum primăria capitalei va anunța procedura de achiziție a unui lot mai mare de teste și va distribui câte 100 de teste în fiecare școală, ca să fie testați angajații nevaccinați și totodată, dacă cineva nu se va simți prea bine să poată fi testat imediat în interiorul școlii”, a mai precizat surasa citată.

Noutăţile partenerilor

comentarii: