image
Sursa foto: Jurnal.md

Zagorodnâi și-a dat demisia de la șefia Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor

Directorul general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, Anatolie Zagorodnâi, și-a depus cererea de demisie. Despre aceasta a anunțat deputatul PAS Dumitru Alaiba, care a cerut de mai multe ori demisia lui Zagodornâi.

Se întâmplă după ce, în iulie 2019, fostul deputat PD a fost revocat din această funcție de Parlament, fiind invocat faptul că numirea sa a fost făcută cu încălcarea legii.

Acesta a fost însă restabilit în funcție printr-o decizie a instanței de judecată.

„Anatolie Zagorodnâi a fost numit în februarie 2019 la Agenția Națională de Soluționare a Contestațiilor (instituția ce asigură un proces echitabil al achizițiilor) fără a corespunde cerințelor legale (nu are trei ani de experiență în achiziții publice). A fost numit contrar legii. Asta înseamnă că statul a îngrădit accesul la această funcție altor persoane care ar fi corespuns cerințelor legale”, a argumentat anterior Dumitru Alaiba.

Agenția Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor este o instituție creată în 2015 ce se ocupă cu examinarea contestaţiilor formulate în cadrul procedurilor de achiziţie publică.

Noutăţile partenerilor

comentarii: