Linkuri accesibilitate

La concert cu certificat de vaccinare


La concert cu certificat de vaccinare
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:46 0:00
Link direct

Aşadar, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a stabilit reguli noi pentru accesul la evenimente publice, drept urmare a creșterii numărului de cazuri grave de infectare cu Covid-19.

Din 11 septembrie 2021, persoanele care au împlinit 18 ani vor avea acces la evenimente în aer liber, festivaluri, în sălile de spectacole, concerte, precum și în cluburile de noapte doar cu certificate de vaccinare împotriva Covid sau cu teste PSR.

E adevărat, lucrurile încep să se complice, creşte din nou numărul de infectaţi, după o vară în linii mari liniştită, creşte numărul morţilor, numai sâmbătă au murit 15 persoane din cauza Covidului. De aceea, autorităţile încearcă să facă ceva. Sincer să fiu, am mari îndoieli că aceste recente restricţii ne vor ajuta foarte mult.

În primul rând, cei care vor controla respectarea restricţiilor vor fi înşişi organizatorii evenimentelor. E limpede că doamna Nemerenco şi colegii acesteia nu vor sta la intrarea într-un club de noapte. Şi câtă încredere putem avea în organizatorii moldoveni dornici de profit? Da, unii vor fi poate exigenţi, alţii vor fi parţial exigenţi sau poate chiar vor simula exigenţa. În RM, este normal să te aştepţi la abateri de la reguli. Nu ar fi prima oară. Mai cu seamă când la mijloc e profitul personal.

În al doilea rând, degeaba ceri certificate de vaccinare la concerte şi la spectacole dacă în troleibuze şi autobuze e anarhie: taxatori cu măştile sub nasuri pe care îi doare-n cot că fiecare al doilea pasager e fără mască. Poate virusul nu va intra în sala de spectacol, dar în troleibuz sau chiar în magazin el poate intra oricând. Să nu uităm şi de faptul că avem prea puţini oameni vaccinaţi, dar şi de faptul că cei nevaccinaţi vor invoca din nou încălcarea drepturilor lor. Vor fi foarte nemulţumiţi şi organizatorii evenimentelor, fireşte.

Dacă ceea ce avem acum e începutul unui nou val pandemic, mi se pare că autorităţile cu restricţiile lor oarecum decorative nu ne vor putea ajuta prea mult. Va fi ca în toamna anului 2020 sau în februarie-martie 2021: scapă cine e mai vigilent, cine are noroc!

XS
SM
MD
LG