image
Sursa foto: gov.md

Asociația restaurantelor și localurilor de agrement: Hotărârea CNESP nu prevede un mecanism clar de implementare

Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) nu prevede o instrucțiune, fie un mecanism de implementare a procesului de prezentare a documentației COVID-19 de către consumatori și nici procedura de control din partea instituțiilor cu funcție de control, constată Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova” (MĂR).

Într-o declarație publică, Asociația menționează că prin sintagmele generale „club de noapte” și „ring de dans” nu este clar care tipuri de unități de alimentație publică vor fi supuse verificărilor sau care din activitățile din cadrul acestora. Asociația este gata să continue dialogul cu autoritățile pentru a oferi cât mai multă claritate și predictibilitate sectorului HoReCa.

CNESP a declarat stare de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova, pe perioada 10 septembrie – 30 octombrie 2021. Potrivit hotărârii, persoanele care au 18 ani și mai mult vor avea acces la evenimentele desfășurate în aer liber precum: spectacole, concerte, festivaluri, dar și la evenimentele care au loc în spații închise, precum: cluburi de noapte, ringuri de dans, teatre, cinematografe, săli de concerte și alte evenimente, în baza certificatului de vaccinare contra COVID-19 cu imunizarea completă pe suport de hârtie sau digital, valabil după 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. În lipsa certificatului de vaccinare, accesul va fi permis dacă persoana deține fie un rezultat negativ la COVID-19 PCR, nu mai vechi de 72 de ore, fie rezultatul negativ certificat al unui test rapid antigen, nu mai vechi de 48 de ore, pe suport de hârtie sau digital, fie o concluzie medicală confirmativă în cazul persoanei care a suportat COVID-19 în ultimele 6 luni sau un act confirmativ de prezență a anticorpilor valabil 90 de zile.

Noutăţile partenerilor

comentarii: