image
Sursa foto: președinte.md

Fostul președinte al CC, numit de Igor Dodon în componența CSP, exclus prin decretul semnat de Maia Sandu

Fostul președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere, promovat în 2018 de fostul președinte Igor Dodon în funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor, a fost eliberat din funcție. Decretul a fost semnat de președintele Maia Sandu, ieri, 6 septembrie.

Motivul invocat de președinte drept circumstanță de încetare a mandatului, este atingerea vârstei de pensionare de 65 de ani.

„În temeiul art. 88 lit. j), al art.94 alin. ( I ) din Constituția Republicii Moldova, președintele Republicii Moldova decretează: Art. l. – Se constată încetarea de drept a mandatului de membru al Consiliului Superior al Procurorilor al domnului Dumitru PULBERE, numit prin Decretul PreEedintelui Republicii Moldova nr.596-VIII din 6 februarie 2018; Arl.2. – Prezentul decret intrd in vigoare la data semndrii”, se menționează în document.

Totodată Maia Sandu a semnat decretul cu privire la constituirea Comisiei pentru organizarea și desfășurarea concursului de selectare a candidatului la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor din rândul societății civile. Din Comisie fac parte: Rozalina Albu, președintă; Lilia Tonu, secretară; Veaceslav Negruța, Ștefan Țîbuleac, Nadejda Hriptievschi și Olesea Doronceanu.

Amintim că Dumitru Pulbere a activat din 2001 până în 2007 judecător al Curții Constituționale. În perioada 1 martie 2007 – 28 septembrie 2011 a deținut funcția de președinte al CC. Între anii 1998 - 2001 a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Recent acesta a intrat în vizorul ANI pentru declararea tardivă a veniturilor și averii pe care o deține.

Noutăţile partenerilor

comentarii: