image
Sursa foto: Getty Images

Ce măsuri a anunțat UEFA în privința fotbaliștilor vaccinați și a suporterilor

UEFA a adus modificări importante protocolului ”Return to Play”, cel care conține regulile de desfășurare a partidelor în condiții de pandemie.

Comitetul executiv de la Nyon a decis două măsuri referitoare la jucătorii de fotbal și la spectatorii din tribune.

De acum înainte, toți cei care au fost vaccinați împotriva Covid-19 sau care au avut coronavirus nu mai sunt obligați să efectueze alte teste înaintea meciurilor de pe continent.

Dar, cluburile și federațiile vizitatoare trebuie să respecte reglementările impuse de autoritățile locale și naționale în privința acestui aspect.

Este posibil ca unele tipuri de vaccinuri să nu fie valabile în anumite țări, caz în care UEFA este dispusă să ofere asistență la fața locului. De exemplu, în Italia se aplică deja noile prevederi, adică testele nu mai sunt obligatorii pentru cei vaccinați.

O altă măsură se referă la suporteri - aceștia își vor putea încuraja favoriții oriunde în deplasare de săptămâna viitoare.

Până acum, forul european interzisese acest lucru la partidele din Champions League, Europa League și Conference League.

Restricțiile pot fi aplicate doar la nivel local, în rest fanii pot însoți echipa, iar cluburile organizatoare trebuie să pună la dispoziția vizitatorilor un anumit număr de bilete, singura condiție fiind respectarea acelui procent de 5% care rămâne neocupat din capacitatea arenelor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: