/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

Lupta împotriva talibanilor va continua

missing
04 septembrie 2021, ora 18:28

Liderul Frontului Naţional de Rezistenţă din Afganistan, Ahmad Massoud, care se opune talibanilor, a anunţat că forţele sale vor continua lupta. Mesajul lui Massoud pare a fi o reacţie la informaţii neconfirmate conform cărora Panjshir, singura provincie pe care talibanii nu o controlează, ar fi fos capurată, informează Digi24.

”Nu vom renunţa niciodată la lupta pentru Dumnezeu, libertate şi dreptate”, a scris Massoud pe pagina sa oficială de Facebook.

După răspândirea zvonurilor privind provincia Panjshir, luptătorii talibani au tras focuri de armă de celebrare în Kabul şi în mai multe provincii afgane, potrivit relatărilor făcute vineri seară de locuitori ai capitalei afgane şi de jurnalişti locali.

Amintim că cel puţin 17 oameni au fost uciși la Kabul de focuri de armă trase în aer. Principalul purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, le-a transmis luptătorilor talibani să nu mai irosească muniţie şi a atras atenţia că gloanţe rătăcite ar putea răni civili.

Zvonurile despre căderea provinciei Panjshir l-au făcut pe fostul prim vicepreşedinte al ţării, Amrullah Saleh – care a declarat că locuieşte în prezent în provincia sa natală, Panjshir – să ia atitudine. Într-o înregistrare video difuzată de postul local ToloNews, Saleh a declarat că rezistenţa împotriva talibanilor continuă, scrie dpa, citată de Agerpres.

Timp de circa cinci zile, între talibani şi combatanţii din frontul lui Massoud s-au dat lupte grele în valea Panjshir, situată într-o mică provincie cu acelaşi nume la nord de Kabul. Zona este de multă vreme un bastion antitaliban.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram