image
Sursa foto: INSP

INSP: În toate punctele de trecere a frontierei, conducătorii vehiculelor cu numere străine vor fi verificați

Începând de luni, 6 septembrie și până în data de 30 septembrie, în toate punctele de trecere a frontierei, conducătorii vehiculelor cu numere străine vor fi verificați la fel de strict ca orice alt șofer al unui vehicul înmatriculat în Republica Moldova.

„Pentru a se evita dublarea verificărilor și crearea incomodități șoferilor, acțiunile preconizate se vor desfășura în comun de către INSP și Poliția de Frontieră. Acei șoferi care au fost disciplinați și nu au comis încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere nici nu își vor da seama că au fost verificați”, informează Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP.

Potrivit aceleași surse, șoferii care vor avea încălcări comise anterior și încă neachitate amenzile vor avea posibilitatea de a le plăti pe loc, la sucursalele bancare dislocate pe teritoriul punctelor de trecere, iar procedura de documentare a unei contravenții va dura doar câteva minute.

INSP solicită conducătorilor vehiculelor înregistrate în alte state să verifice preventiv dacă nu au înregistrate încălcări la camerele de supraveghere a traficului rutier. În acest sens vă puteți adresa oricărui echipaj de patrulare și veți fi imediat verificat în baza de date.

În perioada lunilor mai - august ale acestui an Inspectoratul Național de Securitate Publică a înregistrat peste 4.800 de încălcări rutiere comise de către șoferii cu autovehiculele înmatriculate în străinătate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: