image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Scandalul privind testarea obligatorie a profesorilor; MS: „Cineva a plătit cu viața pentru greșelile autorităților”

Ministerul Sănătății a venit cu o reacție după ce unele formațiuni politice au criticat decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, potrivit căreia lucrătorii din domeniul educației care nu sunt vaccinați vor fi obligați să efectueze testarea o dată la 14 zile din surse proprii.

„Ministerul Sănătății nu comentează declarațiile formațiunilor politice care politizează subiectul pandemiei și vine cu rugăminte respectuoasă către politicieni să nu se implice în gestionarea situației pandemice, să permită epidemiologilor și medicilor să-și facă munca, și să nu procedeze exact ca politicienii de anul trecut”, se arată într-o declarație a Ministerului Sănătății.

„Cineva a plătit cu viața pentru greșelile comise de autorități în acțiunile cărora s-a implicat prea mult politicul”, a adăugat instituția.

Amintim că CNESP a aprobat la 23 august hotărârea care prevede că testarea cadrelor didactice va avea loc odată la 14 zile din bani proprii, dacă acestea nu doresc să se vaccineze. Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat că nu se impune obligativitatea vaccinului în rândul profesorilor, dar dreptul majorității la sănătate trebuie să prevaleze.

Noutăţile partenerilor

comentarii: