/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Primarul Capitalei, criticat de un deputat PAS pentru „nesupunerea” față de decizia CNESP. „Veți fi responsabil de valul de infectări în școli”

missing
28 august 2021, ora 13:31

Deputatul PAS, Radu Marian l-a criticat aspru pe primarul Capitalei, Ion Ceban, care refuză să respecte decizia CNESP prin care cadrele dicatice nevaccinate anti COVID sunt obligate să își facă teste regulat și din surse proprii. Marian îl atenționează pe Ceban că pune în pericol viața angajaților din educației și că va fi responsabil de valul de infectări din școli. 

„Primarul Ion Ceban își bate joc de eforturile autorităților centrale de impulsiona vaccinarea gratuită în rândul cadrelor didactice și de a relua în siguranță procesul de învățământ. Acesta nu vrea să respecte ultima decizie CNESP prin care se instituie testarea contra-plată a cadrelor didactice care nu doresc să se vaccineze – o măsură firească, folosită deja în toată Europa, pentru a încuraja vaccinarea, a proteja profesorii și a aduce înapoi elevii înapoi în clase”, a scris Radu Marian într-o postare pe Facebook.

Radu Marian îl acuză pe Ion Ceban de populism după ce ultimul a anunțat că decizia CNESP privind obligativitatea testării o dată la două săptămâni, din bani propriii rămâne nulă pe teritoriul Chișinăului.

„Ați făcut un gest populist mizerabil, îndreptat împotriva propriilor cetățeni, împotriva medicilor și împotriva științei. Îndemn guvernul să depună toate măsurile necesare pentru a încuraja vaccinarea cât mai largă a cadrelor didactice și a întregii populații”, a mai menționat deputatul PAS, Radu Marian.

Decizia privind obligativitatea cadrelor didactice nevaccinate de a-și face un test o dată la două săptămâni a fost luată la sfârșitul săptămânii trecute de CNESP și a fost dur ciriticată inclsuiv de sindicaliști.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram