image
Sursa foto: Jurnal.md

Ofițerul Poliției de Frontieră, reținut în dosarul fostei Direcții 5 a MAI, eliberat din penitenciar

Ofițerul Poliției de Frontieră, Ion Cojocaru, reținut în dosarul fostei Direcții 5 a MAI, a fost eliberat din Penitenciarul Nr.13.

Potrivit procurorului de caz, Dumitru Răileanu, ofițerul Poliției de Frontieră, Ion Cojocaru, finul de cununie al șefului Poliției din Bălți, Valeriu Cojocaru, reținut în același dosar, a fost eliberat din penitenciar din motiv că viața lui era în pericol. Cojocaru ar fi fost amenințat de alți deținuți.

Procurorul a declarat pentru Jurnal că în perioada în care Cojocaru s-a aflat după gratii a conlucrat cu ancheta. Precizăm că Ion Cojocaru are interdicție de a părăsi teritoriul Republicii Moldova.

Amintim că Dorin Damir, împreună cu șeful Poliției din Bălți și inspectorul de la Poliția de Frontieră au fost reținuți pe data de 5 iulie. Acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: