image
Sursa foto: gov.md

Unitate de salvatori și pompieri, construită cu suportul financiar al SUA, inaugurată la Anenii Noi

Raionul Anenii Noi s-a ales cu o unitate de salvatori și pompieri. Stația a fost construită cu susținerea financiară a SUA și a contribuțiilor de la bugetele central și local. Unitatea este dotată cu boxe pentru păstrarea tehnicii de intervenție și a autospecialelor, o boxă pentru reparații și spălarea tehnicii, spații de antrenament, generator electric în caz de pană de curent, oficii de lucru.

În cadrul stației activează 24 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență care vor interveni în 45 de localități din raion, transmite IPN. La evenimentul de inaugurare a mers și premierul Natalia Gavrilița, care a remarcat că vremurile prin care trecem cu toții ne pun la mari încercări. Anomaliile naturale și fenomenele climatice extreme ne învață două lucruri importante. Primul lucru este că trebuie să fim gata să întâmpinăm provocările. Iar a doua lecție este că în fața pericolelor cooperarea între state este esențială, a menționat Natalia Gavrilița, citată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Construcția Unității de salvatori și pompieri a fost posibilă grație suportului Comandamentului European al Forțelor Armate SUA și Oficiului de Cooperare Militară al Ambasadei SUA în Republica Moldova. Costul total al proiectului se ridică la 500 de mii de dolari americani. 900 de mii de lei este contribuția Guvernului Republicii Moldova, iar 1 milion de lei au fost oferiți de Consiliul raionului Anenii Noi.

„Este încă o dovadă a parteneriatului puternic și de lungă durată între Republica Moldova și SUA”, a remarcat șefa adjunctă a Ambasadei SUA în Republica Moldova, Laura Hruby.

Unitatea din Anenii Noi este a douăsprezecea stație de acest tip construită în Moldova cu suportul SUA.

În cadrul evenimentului inaugural, a avut loc ceremonia de repartizare a cinci autospeciale noi pentru raioanele Anenii Noi, Hâncești, Cimișlia, Căușeni și Edineț. Autospecialele au fost achiziționate în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea infrastructurii de operare a serviciului SMURD Republica Moldova şi România”, finanţat de Uniunea Europeană.

Noutăţile partenerilor

comentarii: