image
Sursa foto: Getty Images

Prima femeie președinte din Tanzania le-a umilit public pe fotbalistele naționalei! Reacțiile dure au apărute imediat

Samia Suluhu Hassan, prima femeie președinte din istoria Tanzaniei, a surprins negativ prin mai multe remarci deplasate făcute la adresa jucătoarelor din naționala feminină de fotbal a statului african.

În timpul unei întâlniri cu delegația reprezentativei U23 de fotbal masculin a Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan le-a umilit pe jucătoare din cauza aspectului fizic.

”Dacă le aducem aici și le aliniem, mai ales pe cele cu pieptul plat, nu ne dăm seama care-i femeie și care e bărbat.

Multe dintre ele nu sunt căsătorite și, din cauza felului în care arată, căsătoria e doar un vis pentru ele”, a spus Samia Suluhu Hassan, potrivit BBC.

Cumva firesc, reacțiile negative la adresa președintelui Tanzaniei au apărut imediat.

Catherine Ruge, politician din Tanzania, fost ministru, a scris, pe Twitter: ”Comentariile făcute de președintele Suluhu Samia despre fotbaliste reprezintă o umilință pentru toate femeile”.

De asemenea, o cercetătoare în probleme mintale din Tanzania s-a declarat ”șocată”, în timp ce Henry Ngogo, optometrist, a transmis: ”Nu este același lucru cu a spune că viața n-are sens fără căsătorie?”.

Un alt utilizator de pe Twitter a replicat: ”Unde sunt drepturile femeilor noastre?”.

Samia Suluhu Hassan este președinte al Tanzaniei din luna martie a acestui an, când l-a înlocuit pe John Magufuli, decedat din cauza unor probleme de sănătate la inimă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: