image
Sursa foto: poliția.md

Doi bărbați din Anenii-Noi sunt cercetați pentru trafic de droguri și deținerea ilegală de arme

Doi bărbați de 38 și 41 de ani, originari din orașul Anenii Noi, sunt documentați de ofițerii de investigații pentru trafic de droguri și deținerea ilegală de arme. Aceștia ar face parte dintr-un grup infracțional, implicat în realizarea drogurilor de tip marijuana și mentamfetamină în cantităţi deosebit de mari, pe teritoriul municipiului Chișinău și al orașului Anenii Noi.

Acțiunile acestora au fost documentate pe parcursul a patru luni, de ofiţerii Direcţiei investigaţii „Centru” ai Inspectoratului Național de Investigații, cei ai Direcției Generale Urmărire Penală, sub conducerea procurorilor PCCOCS.

Astfel, ca urmare a mai multor percheziții corporale, mobile și imobiliare, polițiștii au depistat și ridicat aproximativ 50 de grame de droguri de tip marijuana, 35 de grame de metamfetamină, cântare electronice, mijloace băneşti, precum și două arme deținute ilegal.

În urma expertizei efectuate de medicul narcolog s-a constatat că persoanele se aflau în stare de ebrietate produsă de substanțe narcotice sau stupefiante. Urmare a acţiunilor procesuale, una dintre persoanele bănuite a fost reţinută, pe un termen de 72 de ore, ulterior fiindu-i aplicat arest pentru 30 de zile.

Totodată, organul de urmărire penală a pus sub sechestru pe o unitate de transport, care era folosită la comiterea infracțiunii. Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală în baza art. 217' alin. 4 Cod penal, persoanele vinovate riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Poliția menționează că persoana reținută mai este cercetată penal și pentru alte infracțiuni cum ar fi: distrugerea sau deteriorarea intenţionată a bunurilor și conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de alte substanţe.

Noutăţile partenerilor

comentarii: