image
Sursa foto: Jurnal.md

ANRE, despre prețurile la produsele petroliere prezentate de Alexandru Slusari: „A calculat greșit cota TVA”

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) califică ca fiind tendențioase calculele efectuate de fostul deputat Alexandru Slusari.

„Analiza de mai jos demonstrează clar, că Alexandru Slusari a aplicat cota TVA la o valoare greșită, fapt care a generat un preț final mai mic decât cel corect”, se arată într-o notă informativă a instituției.

Potrivit ANRE, prețul la benzină la litru nu poate fi de 19.57 de lei, așa cum a calculat deputatul, ci e de 20.04 lei. Totuși benzina actualmente se vânde la pompă la un preț de 20.39 de lei.

Agenția reiterează afirmația că prețurile respective sunt stabilite pentru partidele importate în ziua următoare și urmează să fie aplicate de către operatori pe măsura comercializării complete a partidelor anterioare și înlocuirii acestora cu partidele noi, venite în ordinea cronologică a importurilor efectuate.

ss

Amintim că fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, a făcut un calcul reieșind din cele patru componente de calculare a prețurilor la produsele petroliere pe care le-a enumerat recent instituția. Conform calculelor fostului deputat, benzina ar trebui să coste 19,57 de lei la pompă, nu 20, 39 de lei, așa cum pretind petroliștii și ANRE.

Acum două zile, pentru prima oară după multiple majorări, petroliștii au micșorat cu 10 bani prețurile la benzină, de la 20,49 la 20,39 lei per litru.

Noutăţile partenerilor

comentarii: