image
Sursa foto: Ion.Ceban.public

Administrația capitalei caută soluții pentru a deschide trei mii de locuri de parcare în centrul orașului

Primăria municipiului Chișinău a organizat astăzi o ședință cu referire la situația existentă în domeniul sistemului de management al parcărilor, implementarea sistemului de taxare electronică, precum și pentru a discuta despre starea de degradare a rețelei stradale urbane și a lucrărilor de artă existente.

„În speță, s-au prezentat rezultatele studiului de oportunitate privind implementarea sistemului de management al parcarilor auto în municipiul Chișinău, inclusiv opțiunile de organizare a sistemului, prezentarea sondajelor realizate privind percepția populației și estimări ale impactului implementării sistemului”, a anunțat edilul capitalei pe rețelele de socializare.

La fel, s-au prezentat schemele de organizare a parcărilor în centrul civic al municipiului Chișinău, în limitele M. Viteazul - Mateevici - Ismail – Albișoara, prin prisma asigurării unui obiectiv de aproximativ 3000 de locuri de parcare din zona menționată.

În același timp, potrivit primarului capitalei, cu experții UTM s-au discutat soluții alternative, în stoparea avansării stării de degradare a străzilor și podurilor din orașul Chișinău.

La ședință au participat, reprezentanți ai Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație (DGTPCC), Î. M. Regia Transport Electric (RTEC), Î. M. Parcul Urban de Autobuze (PUA), Î. M. Regia „Exdrupo”, ai companiilor de expertiză pe proiectele susmenționate, precum și experți din cadrul Universității Tehnice din Moldova (UTM).

Noutăţile partenerilor

comentarii: