/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Procuratura Generală dezaprobă decizia CSJ privind strămutarea dosarului lui Șor la Curtea de Apel Chișinău. „De la pledoarii, la început”

missing
20 august 2021, ora 21:34

Procuratura Generală dezaprobă decizia Curții Supreme de Justiția de a dispune strămutarea la Curtea de Apel Chișinău a dosarului în care Ilan Șor este învinuit de escrocherie și spălare de bani. Potrivit PG, ultima cerere de strămutare ar fi trebuit respinsă, pe motive de repetitivitate. 

„Dosarul Șor, de la pledoarii la început. După 3 ani și 4 luni de examinare a dosarului la Curtea de Apel Cahul, astăzi, Curtea Supremă de Justiție a decis strămutarea dosarului de învinuire a lui Ilan Șor, înapoi la Curtea de Apel Chișinău. Este de menționat că fiecare motiv invocat de apărare, luat individual, a fost obiect de examinare al celor 9 cereri anterioare de strămutare, iar CSJ le-a dat aprecierea corespunzătoare, respingând cererile”, potrivit PG.

Reprezentanții Procuraturii menționează că acum instanța de apel de la Chișinău urmează să reia examinarea cauzei de la bun început. Asta în condițiile în care probele acuzării și apărării deja au fost prezentate, martorii au fost audiați, iar materialele examinate.

Magistrații Curții Supreme de Justiție au admis cerea avocaților lui Ilan Șor și au dispus strămutarea judecării cauzei penale în privinţa lui Şor Ilan de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chișinău. Încheierea este irevocabilă.

Totodată, aceștia au menținut încheierea Curții de Apel Cahul din 25.07.2019 privind înlocuirea măsurii preventive – liberarea provizorie sub control judiciar, aplicată faţă de inculpatul Şor Ilan, cu măsura preventivă – arestul preventiv și anunțarea în căutare a inculpatului.

Dosarul lui Ilan Șor s-a aflat pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018, iar de atunci au fost amânate zeci de ședințe de judecată. În 2017, ex-primarul de Orhei, a fost condamnat la 7 ani și șase luni de închisoare în penitenciar de tip semi-închis, fiind învinuit că ar fi obținut bani de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spălat ulterior, prin firme off-shor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram