/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Primăria Capitalei a scos la mezat noi locuri pentru terase și gherete, dar nici urmă de doritori. Cel mai scump lot - 1,5 milioane de lei

missing
20 august 2021, ora 21:58

Primăria Chișinău a scos la licitație noi locuri pentru terase și gherete, dar… nici zare de doritori! Astfel, licitația planificată, ce urma să fie a șasea la număr, a eșuat. În continuare, locațiile propuse de municipalitate rămân în subordinea administrației locale și vor putea fi adjudecate, abia atunci când se va organiza licitația viitoare. Cel mai scump lot este pentru o teresă în parcul Valea Trandafirilor. Prețul de pornire al căruia este de 1,5 milioane de lei. Cum arată locul, vedeți în reportajul semnat de Elena Boboc.

Cea de-a șasea licitație privind obținerea dreptului de amplasare a gheretelor pe teritoriul orașului Chișinău urma să aibă loc, astăzi, la ora 10, la Pretura sectorului Centru. Însă, ajunși aici, vedem că nimeni nu s-a prezentat, iar agentul de securitate ne-a spus că nu este fixat pentru astăzi niciun asemenea eveniment.

La această licitație urmau să fie expuse 24 de locații pentru unitățile de comerț care vând ziare și reviste sau flori. Totodată, urmau să fie scoase la licitație și locuri pentru amplasarea teraselor, pe străzile din sectoare și în parcurile capitalei. Prețul de start anunțat al terenurilor licitate era de peste 200 de mii de lei, iar cel mai scump era de peste un milion 500 de mii de lei. Și dacă unele locații, care urmau să fie adjudecate, sunt amplasate exact în centrul capitalei sau în zone foarte aglomerate, alte locații sunt departe de ochii lumii. Ba mai mult, în imediata apropiere de cel mai scump teren se află o clădire părăsită și avariată.

„Locul din spatele meu este cea mai scumpă locație, care urma astăzi să fie scoasă la licitație. Chiar dacă terenul se află în paragină, prețul inițial propus pentru licitație era de un milion 500 de mii de lei. În schimbul acestei sume, agentul economic urma să-și amplaseze aici o terasă pe o arie de 60 de metri pătrați”.

Reprezentații Primăriei ne-au spus că licitația nu avut loc din motiv că nimeni nu a manifestat interes și nu au fost depuse cereri în acest sens.

„Licitația nu a avut loc. Comisia de licitație s-a convocat, ieri, în ședință și s-a stabilit că nu a fost depusă nicio cerere de participare, pentru adjudecarea loturilor expuse la licitație. Astfel, licitația respectivă va fi reprogramată pentru altă dată”.

Prima licitație pentru obținerea dreptului de încheiere a Contractului pentru amplasarea unităților de comerț ambulant pe teritoriul orașului Chișinău a avut loc pe 2 decembrie 2020. În total, până acum, au fost organizate trei astfel de licitații, ultima având loc în luna aprilie curent. În urma adjudecării terenurilor propuse pentru amplasarea unităților de comerț ambulant pe teritoriul capitalei, în bugetul Primăriei au ajuns în jur de 53 de milioane de lei, declară autoritățile municipale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram