/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 807: Atac în Rusia și distrugeri la Harkov! ISW avertizează Moldova, iar Finlanda anunță soluția de pace

Au fost simplificate regulile de intrare pentru străini în Ucraina. Este suficient certificatul privind administrarea a cel puțin o doză de vaccin

missing
18 august 2021, ora 17:32

Cabinetul de miniștri al Ucrainei a permis străinilor și apatrizilor care au primit prima doză de vaccin împotriva coronavirusului să intre în Ucraina fără teste PCR și perioada de autoizolare. O decizie în acest sens a fost luată la ședința Guvernului ucrainean din 18 august, scrie hromadske.ua.

Astfel, acum, pentru a intra pe teritoriul Ucrainei, este suficient ca străinii să prezinte un document privind administrarea primei doze a unuia dintre vaccinurile aprobate de Organizația Mondială a Sănătății. Anterior, a fost necesar să se confirme finalizarea cursului complet de vaccinare.

Precizăm că, începând cu 5 august, Cabinetul de Miniștri din Ucraina a introdus obligativitatea prezentării testului PCR pentru străinii nevaccinați și ucrainenii care intră în țară. Decizia a fost luată din cauza amenințării cu răspândirea unei noi tulpini a coronavirusului Delta.

În Ucraina este în vigoare carantina adaptivă din 24 februarie. Astfel, regiunile sunt împărțite în zone „verzi”, „galbene”, „portocalii” și „roșii”, unde restricțiile de carantină depind de situația epidemică. Acum toate regiunile sunt „verzi”, deși unele dintre ele nu corespund indicatorilor acestei zone, susține sursa citată. Regimul adaptativ de carantină și de urgență a fost extins până la 1 octombrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram