image
Sursa foto: Profimedia

S-a ”spart” Super Liga! Decizia luată de 9 din cluburile fondatoare: ”Se pune capăt unui episod turbulent și regretabil!”

9 din cluburile fondatoare ale Super Ligii au luat o decizie importantă - Manchester City, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham, Chelsea, Milan, Inter și Atletico Madrid au cerut să fie incluse din nou în ECA (Asociația Cluburilor Europene).

Asta înseamnă că cele 9 echipe se dezic oficial de proiectul Super Ligii:

”Prin această decizie și după un proces de reintegrare și reevaluare de către ECA, Comitetul Executiv a ajuns la concluzia că proiectul Super Ligii nu este în interesul comunității fotbalistice și a luat în considerare decizia acestor cluburi de a abandona acest proiect.

De asemenea, Comitetul Executiv a apreciat și voința declarată a acestor cluburi de a se angaja în dezvoltarea fotbalului european în interesul tuturor, nu a celor puțini.

Decizia ECA pune astfel capăt unui episod regretabil și turbulent din fotbalul european și se aliniază dorinței de a întări unitatea fotbalului european”, se arată în comunicatul ECA.

Organizația este condusă acum de președintele lui PSG, Nasser Al Khelaifi, după îndepărtarea lui Andrea Agnelli, președintele lui Juventus.

Astfel, Real Madrid, Barcelona și Juventus rămân singurele cluburi care continuă proiectul Super Ligii, proiect care a fost atacat de UEFA, dar apărat de deciziile instanței.

Lupta dintre cele trei cluburi rămase în proiectul "Super Liga" (Juventus, Barcelona, Real Madrid) și UEFA continuă.

Granzii europeni au postat fiecare, pe site-ul oficial, un comunicat în care anunță că nu dau înapoi în lupta cu UEFA și că vor continua disputa legală, pentru ca în final să poată implementa proiectul cu succes.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: