Linkuri accesibilitate

Despre cum Ghena şi Vitea storc bani de la oameni


Despre cum Ghena şi Vitea storc bani de la oameni
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:12 0:00
Link direct

M-am uitat la imaginile făcute publice de Centrul Naţional Anticorupţie, acelea cu responsabilii Institutului de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului care estorcau bani de la oameni. Am bolovănit ochii în timp ce citeam discuţiile acelor responsabili înregistrate de CNA. Iată un crâmpei de dialog:

CG – De aici le număram, de aici tremuram, nu-mi face vreo podleancă?
UV – Ghena, hai nouă câte 250 şi o să fie 750 şi lui 200?
CG – Nici nu ştiu, Vitea, duceţi-vă şi vă sfătuiţi. Nu ştiu, 950 sunt acolo.
UV – Haiii, acesta acuş o să mârâie. El când aude de Manolachi…
CG – Vitea, lasă-l să se deprindă, că el e rău acuma.

Felul în care aceşti indivizi vorbesc, felul în care îşi împart banii estorcaţi, lăcomia lor şi glumele ieftine, insipide, m-au dezgustat profund. E prima oară când aud de existenţa unei asemenea instituţii – Institutul de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului, habar n-aveam că există aşa ceva. Dar se pare că indivizii aveau puterea să ia decizii importante, dacă atâta lume le băga euro în buzunare.

În mod normal, în instituţiile statului lucrătorii ar trebui cel puţin să aibă o vorbire mai elevată, nu să discute ca nişte birjari învioraţi de un pahar de vin. Şi mă întreb: dacă Ghena şi Vasea se comportă aşa în acel Institut cvasi-anonim, nu cumva mai există şi alţi indivizi puşi pe căpătuială în alte instituţii? Câţi asemenea Ghena şi Vitea mai avem aici? E limpede: noii conducători, care au declarat ritos război corupţiei, au mult de lucru, foarte mult. Vor reuşi oare să distrugă hidra corupţiei?

XS
SM
MD
LG