image
Sursa foto: Profimedia

Colaps la Barcelona? Catalanii au returnat tricourile cu Messi și vor să "creeze" un alt star "provizoriu"

Plecarea lui Lionel Messi la PSG a generat pierderi enorme pentru Barcelona, așa că echipa ia măsuri urgente. Ultima dintre acestea este returnarea tricourilor cu Messi către sponsorul Nike.

Tricourile erau deja comandate pentru sezonul 2021-2022, însă acum vor face cale-întoarsă după ce Messi a plecat de la Barcelona.

Vânzarea de tricouri era un factor economic important pentru că, în mod normal, doar din asta, catalanii încasau în jur de 30 de milioane de euro pe an. Asta pentru că, din 10 tricouri vândute de Barca, 8 erau cu Messi.

Astfel, Barcelona trebuie să-și managerieze foarte atent finanțele. Iar pentru asta, Marc Ciria, directorul general al unei companii independente de admninistrare a activelor, pariază pe nou-venitul Memphis Depay.

Catalanii vor să-l transforme pe atacantul olandez în "urmașul lui Messi" și se așteaptă ca 5 din 10 tricouri vândute să fie cu Depay. Dacă nu se va reuși îndeplinirea planului propus, Barca ar urma să aibă pierderi anuale de 30 la sută.

Faptul că Messi este o "mașinărie de făcut bani" nu este un secret, iar asta s-a văzut imediat la PSG.

Vestea anunțului oficial al transferului lui Messi la PSG a declanșat o "explozie" pe partea economică a francezilor. Astfel, în doar 7 minute din momentul punerii în vânzare a tricourilor cu Messi, acestea au fost epuizate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: