/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

Decizie CNESP. Accesul însoțitorilor nu va mai fi permis în incinta Aeroportului Chișinău. Când va intra în vigoare

missing
13 august 2021, ora 16:58

Accesul în incinta Aeroportului Internațional Chișinău va fi permisă doar călătorilor, iar însoțitorii vor trebui să rămână afară. Decizia a fost luată la ședința de astăzi, 13 august, a Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică. Responsabil de punerea în aplicare a deciziei este Autoritatea Aeronautică Civilă.

„Decizia va intra în vigoare luni, 16 august și a fost luată pentru a nu avea o aglomerare în incinta Aeroportului, asta poate pune în pericol sănătatea oamenilor”, a declarat Ala Nemerenco, ministra Sănătății specificând că situația pandemică se înrăutățește.

Nemerenco a mai menționat că au fost luate și alte decizii menite să optimizeze fluxul de pasageri, printre aceștia se numără:
– Un certificat unic digital de vaccinare, care av fi comun cu cel de testare și reabilitare/vindecare, după COVID-19
– Un sistem electronic de completare online a fișei epidemiologice pentru pasageri și călători care traversează frontiera de stat a Republicii Moldova pe sens de intrare de la 1 octombrie
– Aplicație mobilă pentru supravegherea persoanelor care se află în izolare sau la tratament la domiciliu.

Regim liber fără restricții pentru persoanele care vor prezenta:
– Certificat de vaccinare,
– Prezentarea unui RTC test negativ
– Test negativ antigen, nu mai vechi de 24 de ore
– A 15 zi și a 180 zi, sau șase luni certificat
– Act de prezență a anticorpilor.

Persoanele care nu prezintă vor fi obligate să respecte regimul de autoizolare de 14 zile și vor completa fișa epidemiologică. Regim poate fi întrerup la a șaptea zi dacă se efectuează un test PCR și rezultatul este negativ. Copii cu vârsta

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram