/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Nu ar fi declarat venituri de peste șase milioane de lei. Un membru al CNPF, în vizorul ANI

missing
13 august 2021, ora 17:59

Un membru al Comisiei Naționale a Pieței Financiare nu ar fi declarat venituri și active financiare, în sumă de peste șase milioane 200 de mii de lei. Despre asta a anunțat Autoritatea Națională de Integritate(ANI) într-un comunicat publicat astăzi, 13 august.

Potrivit ANI, controlul a fost inițiat în ianuarie 2021 în baza unei sesizări, iar ulterior s-a efectuat o verificare amplă asupra declarațiilor de avere și interese personale pentru anii 2018, 2019 și 2020. Astfel, inspectorii au identificat mai multe neconformități la capitolul venituri și active financiare.

„În anul 2018, membrul CNPF a omis să declare venitul în valoare de peste 350 de mii de lei, obținut în urma înstrăinării cotei – părți din capitalul social al ÎM ”Vinăria Purcari” SRL, venitul în valoare de 20 de mii lei, obținut în urma înstrăinării automobilului avariat de model „Toyota Land Cruiser”, conturile bancare și activele financiare din băncile comerciale din Republica Moldova, în sumă de peste două milioane 500 de mii de lei.”, se arată în comunicatul ANI.

Inspectorii de integritate spun că, în următorul an, la depunerea declarației de avere și interese personale, membrul CNPF la fel, nu a inclus: dobânda obținută din gestionarea conturilor bancare, în mărime de peste 4 500 de lei și nu a declarat toate conturile bancare, în care se aflau active în mărime de 2 milioane 650 mii lei.

De asemenea, în ultima declarație de avere și interese personale pentru anul 2020, inspectorul a identificat că au fost comise neconcordanțe. Membrul CNPF nu și-a declarat dobânda obținută din gestionarea conturilor bancare în mărime de peste opt mii de lei și activele bancare în sumă de circa 635 de mii de lei.

Pe cauza dată, inspectorul de integritate a constatat fals în declarații, fapt pentru care a sesizat Procuratura Generală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram